Silver House

2017

The Silver House is located in a residential neighborhood of detached houses near Barcelona. The house is situated at the bottom of the plot, with south-facing main garden. It is separated from the perimeter of the plot, thus providing a strong relationship between the house and the nature of the surrounding landscape.

The staircase that plays a main role in arranging the program of the house, dividing itclearly from the entrance into two sides. On the ground floor it divides the living zone fromthe kitchen and the dining room., while on the first floor separates main bedroom from the children’s rooms. On the ground floor, the north patio and the south porch are two elements that intermediate between the outside nature and daily life of the house. On the first floor, two patios and the stairs provides ventilation and natural lighting into the house.

Outside, the aluminum is cold, bright and vibrant. From a distance, the house seems to be silent and mute. But when you come closer, the slats let you glimpse the inside. They allow to regulate the levels of privacy and sunlight in the bedrooms.

Inside, the interior wooden spaces provides warmth and comfort. Occasionally, the wood of the patios and porches comes outside and appears on the facade, in contrast with the aluminum. Wood and aluminum are precisely combined in the Silver House..

Photography:  Pedro Pegenaute