Cultural Center

Ferreries

Tortosa | 2013

The old local market of Ferreries, after falling into desuse for several years, has been restored and extended to become the new Cultural Center. The main old nave of Ferreries market is preserved and through its extension a new transition space is generated in order to enable the connection between the existing building and Joan Monclús square; furthermore, the elevation that defines this public space is completed . The old nave gets involved to the public space intertwining its interior to the exterior through a new access.
A dialogue between an introverted space and a public space opened to the whole community of Ferreries.

Photography:  Pedro Pegenaute

NAN 2012

Arquitectura
Plus Awards
2012

Next
Landmark
2012

Arquia
Próxima 2012

FAD 2011

Catalunya
Construcció
2011

BEAU
XII

Qualitat
Ebrenca
Awards 2011

AJAC VII

Architecture
Review
Awards

Prize LEAF
Awards 2010

Competition
organized by
GUMTSA
2009